Mijn Happy en ik.

Vraag jij je ook wel eens af wat het geheime recept om gelukkig te worden is?
Is dat geld, status of veel vrienden?

Ik wist hier het antwoord in ieder geval niet op. Ik was nooit tevreden met de dingen die ik deed. Hoe ouder ik werd, hoe minder zelfbewust en hoe onzekerder ik werd.

Jaren heb ik gewerkt in het ‘social work’ met mensen met psychische en psychiatrische stoornissen. Ik ben opgegroeid in dit werkveld. Mijn moeder heeft een opvang voor jongeren met ASS en verwante stoornissen. En juist hier heb ik gezien dat dieren emotionele spiegelaars zijn en ik leerde hoe ik dit in mijn werkveld kan inzetten.

Na een gestrande vechtsport carrière door een zenuwblessure in mijn elleboog, kon ik alleen nog maar kickboksles geven, ik vond het geweldig. Ik gaf les aan iedereen die dit wilde, die een momentje van ontspanning zocht. Toch was ik meer gefocust op het gevoel en de mens, dan dat ik toekomstige kampioenen trainde. Ik had mijn ‘social work’- diploma binnen, deed leuke dingen, maar was eigenlijk nog steeds niet tevreden. Ik was altijd opzoek naar mijn ‘happy’-moment. 
Maar waarom vond ik die niet? Ik volgde een HBO opleiding, had toch goede vrienden, leuk werk en volgde verschillende cursussen… en toen raakte ik in een depressie. Mijn totale dieptepunt... 

Iedereen die mij kent, weet dat het niet altijd gemakkelijk is geweest, maar dat ik altijd probeer er het beste van te maken. Toch zakte ik steeds verder in de put, omdat ik te onzeker was. Ik was immers nog altijd op zoek naar mijn ‘happy’-moment.
Tot mijn vriend mij voorstelde aan mijn letterlijke en figuurlijke ‘HAPPY’. 

Happy is een pitbull terriër en zij is diegene die mij (en mijn vriend) door mijn depressie heeft gesleept. Happy liet mij zien dat het goed is om je ‘down’ te voelen, maar ook om in het hier en nu te leven. Ze rent door dikke regendruppels en dat maakt haar niks uit. Ze is blij met hele kleine dingen in het leven.

Dit gaf mij andere inzichten: ik stopte mijn HBO opleiding in het 4e jaar en maakte de beste keuze in mijn leven: doen waar IK Happy van word!

Ik richtte me op gedragstherapie van honden en hun baasjes, volgde workshops, opleidingen, lezingen en cursussen. Ik werkte bij het grootste hondengedragscentrum van Nederland: Anniek Winters en werd specialist op het gebied van hersenwerk coaching en Health coach van Prins. Sindsdien blijf ik mij ontwikkelen. 

Ik geloof er in dat iedereen zijn ‘happy’ kan vinden en ik help nu zoveel mogelijk hondenbaasjes dat te vinden. Of je nu met of zonder problemen, met of zonder hond bij mij aanklopt, ik wil mensen helpen zodat ze weer in zichzelf geloven. 

Ik heb geen geheim recept of een oplossing voor al jouw problemen, maar wel de drive om jouw doelen een zetje in de goede richting te geven. 

Be Happy! 
JJ Spoelstra 

 

PS. Oh ja, die witte rakker op de foto is ook van mij: Yuki!