• Gespecialiseerde trainingen
  • Altijd het beste advies voor u en uw hond
  • Service door heel Nederland

Mijn Happy en ik.

We vragen ons allemaal wel eens af... wat is het geheime recept om gelukkig te worden? Is dat geld, status of veel vrienden?

Voor mij was dat altijd de vraag. Ik was nooit tevreden met de dingen die ik deed. Hoe ouder ik werd, hoe zelfbewuster en hoe onzekerder ik werd.

Na jaren in het ‘social work’ te hebben gewerkt met jongeren en ouderen met psychische en psychiatrische stoornissen, zocht ik een andere uitdaging.
Ik ben opgegroeid in dit werkveld. Mijn moeder heeft een opvang voor jongeren met ASS en verwante stoornissen. Hier heb ik geleerd dat dieren emotionele spiegelaars zijn en ik heb geleerd hoe ik dit in mijn werkveld kan inzetten.

Na een gestrande vechtsport door een zenuwblessure in mijn elleboog, kon ik alleen nog maar kickboksles geven en ik vond dit geweldig.
Ik gaf les aan iedereen die dit wilde, die een momentje van ontspanning zocht.
Ik was meer gefocust op het gevoel en de mens, dan op de kampioenen die ik aan het trainen was. Ik had mijn ‘social work’- diploma binnen, maar ik was nog steeds niet tevreden. Ik was altijd opzoek naar mijn ‘happy’-momentje.
Waarom lukte mij dit niet?

Ik deed een HBO opleiding, had goede vrienden, leuk werk en volgde verschillende cursussen…

…en toen raakte ik in een depressie. Het totale dieptepunt. 
Iedereen die mij kent, weet dat het niet altijd gemakkelijk is geweest, maar dat ik altijd probeer er het beste van te maken.
Toch zakte ik steeds verder in de put, omdat ik te onzeker was. Voor en tijdens mijn depressie was ik altijd op zoek naar mijn ‘happy’. Op een bepaald punt stelde mijn vriend mij voor aan mijn letterlijke en figuurlijke ‘HAPPY’.

Happy is een pitbull terriër en zij is diegene die mij (en mijn vriend) door mijn depressie heeft gesleept. Happy liet mij zien dat het goed is om je ‘down’ te voelen, maar ook om in het hier en nu te leven. Ze rent door de dikke regendruppels en dat maakt haar niks uit. Ze is blij met hele kleine dingen in het leven.

Dit heeft mij andere inzichten gegeven. Ik stopte mijn HBO-opleiding in het 4e jaar en maakte de beste keuze in mijn leven: doen waar ik Happy van word!

Ik ben mij gaan richten op de gedragstherapie van honden en hun baasjes en heb verschillende workshops, opleidingen, lezingen en cursussen gevolgd.
Daarnaast werkte ik bij het grootste hondengedragscentrum van Nederland: Anniek Winters. Ik werd specialist op het gebied van hersenwerkcoaching en Health coach van Prins. Sinds die tijd blijf ik mij ontwikkelen. 

Ik geloof er in dat iedereen zijn eigen ‘happy’ kan vinden. Nu werk ik zelf als ZZP'er om zoveel mogelijk hondenbaasjes hiermee te helpen. Of je nu met of zonder problemen, met of zonder hond bij mij aanklopt, ik wil mensen helpen zodat ze weer in zichzelf geloven. 

Ik heb geen geheim recept of een oplossing voor al jouw problemen, maar wel de drive om jouw doelen een zetje in de goede richting te geven.

Be Happy!

JJ Spoelstra